2023-09-26 09:20:00

Abdullah Gül Üniversitesi (AGÜ), Gençlik ve Spor Bakanlığı (GSB) ve Sivil Toplum Kuruluşu olan Gelecek Araştırmaları Enstitüsü’nün desteğiyle Kayseri’deki ilk ve ortaokul öğrencilerine yönelik “Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları Odağında Topraksız Tarım Atölyesi” eğitimi düzenlendi.

Sümer Kampüsü Mimarlık Atölyesi’nde gerçekleştirilen eğitime 80 öğrenci katıldı. Atölyeye katılan öğrenciler sürdürülebilir kalkınma amaçları odağında topraksız tarımın temel prensiplerini öğrendiler ve topraksız bitki yetiştirme deneyimini yaşadı.

Eğitim, AGÜ Mimarlık Fakültesi Dekan Yardımcısı Dr. Sinan Akyüz ve Öğretim Üyesi Dr. Sümeyra Ayık koordinatörlüğünde gerçekleştirildi. Eğitime, proje ekibinde yer alan AGÜ öğrencilerinden Almina Şen, Derya Kızılay, Didar Kemer ve Ertuğ Yılmaz da katıldı.